Organizatori: Asociatia de Terapie Familiala „Pro Familia” (ATF-PF) acreditata de CoPsi ca asociatie formatoare (aviz RF-II-HR-33 din 10.10.2007) in colaborare cu Asociatia Psi-Quest (www.psi-quest.ro) Cluj-Napoca
Scurta descriere: Prezenta formare are la baza atat o abordare individuala a tuturor scolilor/modelelor majore de terapie sistemica (urmarind dobandirea de cunostinte teoretico-metodologice referitoare la ceea ce le este specific sau dominant) cat si dobandirea unei viziuni bazate pe eclecticismul stiintific fundamentat (in trei sensuri: a. imprumutului de metode si tehnici; b. fuziunii acestora in cadrul acelor modele de terapie sistemica care prezinta compatibilitate din punct de vedere epistemologic; c. completarii intre diferitele modele si scoli care sunt fundamentate pe diferite paradigme).
Psihoterapeutul de familie are nevoie de dobandirea unor cunostinte si abilitati de o remarcabila diversitate prin care poate facilita schimbarea benefica, respectand unicitatea fiecarei familii si a fiecarui membru al familiei totodata, dovedind o abordare cultural sensibila si plina de respect pentru diversitatea modalitatilor de functionare umana.
Mai multe informatii despre natura, tematica si structura formarii respectiv despre criteriile de selectie se pot vedea pe pagina: http://www.psi-quest.ro/psiformare1.html
Conditii de participare:
Pot participa persoane care au obtinut o diploma de licenta in psihologie sau medicina, specializarea psihiatrie, respectiv cei care au licenta in domenii conexe (de ex. psihopedagogie speciala, asistenta sociala etc.) cu conditia completarii studiilor conform regulamentului CoPsi.
Competenta obtinuta:
Dupa absolvirea formarii de teorie-metodologie (3 ani) cei care se inscriu la supervizare pot obtine certificatul de psihoterapeut practicant sub supervizare in psihoterapia familiei iar dupa finalizarea etapei a doua (practica clinica si supervizare - 1,5 ani), pot obtine certificatul de psihoterapeut practicant autonom in psihoterapia familiei.
Formatori:
dr. Katalin BARAT (Budapesta, UNGARIA), psihiatru, psihoterapeut de familie, formator-supervizor al Asociatiei Ungare de Terapia Familiei (AUTF) si al ATF-PF, presedintele comisiei profesionale al AUTF (http://www.psi-quest.ro/cv-barat.html)
Maria ORBAN (Cluj), psiholog, psihoterapeut de familie, formator-supervizor al ATF-PF; asistent psihodrama (SPJLM-Cluj) (http://www.psi-quest.ro/cv-orban.html)
Formarea se va desfasura in limba maghiara cu traducere in limba romana.
Programul propus: lunar o întâlnire de 10 ore sau la două luni 20 de ore (ora de formare este echivalentul a 45 de minute reale), de regulă sâmbătă sau/şi duminică.
Inscriere:
A. Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda: (1.) fişa de însciere completată; (2.) o descriere a motivaţiei Dvs. de a participa la această formare; (3.) un CV; (4.) o copie legalizata despre diploma de licenta respectiv adeverinta de la facultate; (5.) copie despre foaia matricola (pt. cei care au alta specializare decat psihologie sau psihiatrie)
B. Interviu individual de selectie cu formatorul (privind maturitatea, motivatia, expectatiile, intrebarile candidatului).
Taxa de inscriere este 50 de Ron (include verificarea dosarului de inscriere si onorariul pentru interviul de selectie). Costul formarii: 5 EUR/ora de formare (include onorariul formatorilor respectiv cheltuielile de organizare)
Inscrierile se vor face in ordine cronologica.
Informatii suplimentare si inscriere la: Timea Dezso, psi.quest.info@gmail.com, tel: 0740-589930
Personalitatea copilului moare din cauza lipsei de relaţie
-
*Există unele interdicții dialectice și dinamice în interiorul familiilor.
Unii copii poartă marca acestora nu în numele lor, ci în virtutea faptului
că ...