Editura Trei va invita la Targul de Carte Bookfest 2011

La 12:51
Dragi psihologi,

Va invitam in perioada 25-29 mai  la Targul de carte Bookfest 2011 (program zilnic: 10-22).
Va asteptam la standul Editurii TREI (situat in pavilion C1, stand A02, Romexpo) cu multe titluri noi si reduceri substantiale!
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
În culisele psihoterapiei
Autor: Jeffrey A. Kottler
Traducere din engleza de Ruxandra Visan
Colectia: Psihologie Psihoterapie
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Ce inseamna sa pornesti in calatoria interioara a psihoterapiei cu toate bucuriile, avantajele si provocarile sale? Care sunt riscurile acestei profesii? Cum sa fii un terapeut eficient si cum poti deveni unul mai bun? Ce se poate spune despre influenta clientilor asupra terapeutilor? Jeffrey Kottler raspunde acestor intrebari si multor altora, explorand provocarile cu care se confrunta terapeutii de astazi – presiunea datorata impactului crescand al tehnologiei, realitatilor economice si progreselor teoretice si tehnice, factorii de stres cauzati de birocratia din serviciile sociale, de conflictele de munca si, nu in ultimul rand, anxietatea si depresia clientilor. Autorul subliniaza atat greutatile inerente ale practicarii psihoterapiei, cat si cele ale interactiunii cu clientii dificili, care provoaca terapeutul si il frustreaza in mod special, si atrage atentia asupra fenomenelor de epuizare, oferind sugestii practice pentru a le stopa sau minimiza inca de la inceput.

Cartea este scrisa pentru practicienii terapiei – asistenti sociali, consilieri, psihiatri, psihologi, asistenti medicali in domeniul psihiatric, terapeuti de familie, cei care lucreaza in domeniul asistentei comunitare, consilieri pastorali si alti specialisti in domeniul sanatatii mentale.

Jeffrey A. Kottler lucreaza in domeniul consilierii psihologice de peste treizeci si cinci de ani si este profesor la Departamentul de Consiliere, Universitatea de Stat din California, Fullerton si a fost profesor invitat in Noua Zeelanda, Australia, Hong Kong, Singapore si Nepal. Este autorul si coautorul a mai mult de optzeci de carti, printre care: Mumia de la masa din sufragerie. Cele mai neobisnuite 32 de cazuri de psihoterapie (Bucuresti: Editura Trei, 2004); Clientul care m-a schimbat (Bucuresti: Editura Trei, 2010).
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
Căile îndrăgostirii
Autor: Ayala Malach Pines
Traducere din engleza de Catalin Necula
Colectia: Psihologia pentru toti
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Cum ne alegem persoana iubita


Caile indragostirii descifreaza misterele uneia dintre cele mai profunde experiente omenesti, realizand totodata o analiza detaliata a factorilor care duc la atractie si la iubirea romantica. In calitate de psiholog social si cercetator, Ayala Malach Pines analizeaza felul in care ne indragostim, precum si motivele pentru care alegem o anumita persoana. Ea utilizeaza experienta clinica si teoriile psihodinamice pentru a ne face sa intelegem modul in care imaginea romantica interna joaca un rol-cheie in alegerea persoanei, precum si felul in care experientele din copilarie, legate de iubire, modeleaza aceasta imagine.

Cartea nu este un indreptar pentru indragostitii deznadajduiti, ci o lucrare orientata spre cercetare, deosebit de interesanta pentru cei implicati in terapia de cuplu. Pentru cei aflati in cautarea iubirii, cat si pentru cei care spera sa o retrezeasca, aceasta carte reprezinta un pretios ghid practic; ea reprezinta o lectura interesanta si pentru cei care doresc sa inteleaga elementele atractiei pe care o traiesc, fara a pierde nimic din farmecul ei.

"Recomand aceasta carte tuturor, pornind de la colegii mei, cercetatori in domeniul stiintelor sociale, si pana la conductorul trenului cu navetisti."

Arthur P. Aron, Ph. D., Profesor de Psihologie,
Universitatea de Stat New York, Stony Brook

Traim intr-o cultura care ne construieste asteptari mari in privinta iubirii romantice. Expresii de tipul "iubire la prima vedere", "perechea perfecta" si "facuti unul pentru celalalt" ne sunt familiare si genereaza asteptari mari in privinta indragostirii. Filmele, cartile romantice si miturile despre mari iubiri ajuta la construirea acestor asteptari. Cei mai multi indivizi crescuti in cultura occidentala stiu ce este iubirea romantica si au trait-o la un moment dat in viata, ea fiind una dintre cele mai puternice emotii pozitive resimtite vreodata. Pentru unii dragostea poate fi chiar raspunsul pentru problema existentei umane.

Experienta clinica sugereaza ca relatiile din copilarie cu parintii au o influenta mult mai mare asupra relatiilor amoroase ale oamenilor de varsta adulta decat ar putea sugera datele bazate pe perceptiile subiective ale oamenilor. Una dintre cele mai importante revelatii pentru cuplurile care fac terapie este cat de puternice si profunde sunt legaturile dintre relatiile avute in copilarie cu parintii si relatia lor romantica. Descoperirea acestui tip de legatura este importanta pentru a-i face pe oameni sa inteleaga calitati pe care se poate sa nu le fi inteles si acceptat usor unul la celalalt.

Ayala Malach Pines este profesor, psiholog clinician, social si organizational si sefa catedrei de Administrarea Afacerilor de la Scoala de Management a Universitatii Ben-Gurion din Israel. A activat ca terapeut de cuplu in America si Israel, este autoarea a zece carti si a fost publicata in mai mult de zece limbi.
Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)
Claustrofobia
Autor: Andrea Perry
Traducere din engleza de Oana Munteanu
Colectia: Psihologie Practica
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Cum sa gasesti iesirea

Ti-e frica sa calatoresti cu metroul, sa urci cu liftul, sa zbori cu avionul sau sa stai in camere fara ferestre? Claustrofobia poate fi o experienta terifianta. Fiecare persoana face fata in mod diferit propriei anxietati – unii incearca s-o ignore, in timp ce altii evita spatiile inchise, cum sunt cele din metrou, lifturile, tunelurile, spalatoriile de masini, scannerele RMN, multimile sau chiar purtarea unei casti de protectie. Prin cartea ei, Andrea Perry aduce o excelenta contributie la cunoasterea claustrofobiei, aceasta disfunctie complexa si, deseori, gresit inteleasa, care afecteaza foarte multi oameni. Ea vorbeste deschis despre propria claustrofobie si reda afirmatiile altor oameni care au trait o anxietate similara si au depasit-o. Autoarea ofera sfaturi practice si descrie mai multe tipuri de psihoterapie.

Andrea Perry este psihoterapeut integrativ, desfasoara practica privata de 12 ani, a fost presedinta British Association of Dramatherapists (Asociatia Britanica de Dramaterapie) si a tinut cursuri de sanatate mentala in Japonia. Autoarea ofera consultanta avocatilor specializati in divortul amiabil, consultantilor, consilierilor in domeniul carierei, precum si personalului ce se ocupa cu relatiile publice din sectorul public si privat.


Va asteptam cu drag,


Viorel Vrabie
PR Psihologie - Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Tel./Fax: (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro
  

Revista de psihoterapie

Credite

Formări

Supervizări

Cărţi şi periodice